1 кг картофи
сол и черен пипер на вкус
1/2 пакетче масло
200 гр. кашкавал
брашно
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Щом са готови, се изваждат и намачкват на пюре, след което се връща водата, в която са врели, и се разбърква много добре. Овкусява се със сол и черен пипер, а по желание - с други подправки (чубрица, риган, мащерка, нарязан магданоз и пр.). Добавя се толкова брашно, колкото да достигне гъстотата на качамак и се бърка непрекъснато. Готовата смес се прехвърля в намазан с масло и поръсен с галета огнеупорен съд, поръсва се с разтопеното масло и с настъргания кашкавал (сирене) и се запича до порозовяване.
сол и черен пипер на вкус
1/2 пакетче масло
200 гр. кашкавал
брашно
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Щом са готови, се изваждат и намачкват на пюре, след което се връща водата, в която са врели, и се разбърква много добре. Овкусява се със сол и черен пипер, а по желание - с други подправки (чубрица, риган, мащерка, нарязан магданоз и пр.). Добавя се толкова брашно, колкото да достигне гъстотата на качамак и се бърка непрекъснато. Готовата смес се прехвърля в намазан с масло и поръсен с галета огнеупорен съд, поръсва се с разтопеното масло и с настъргания кашкавал (сирене) и се запича до порозовяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар