петък, 28 май 2010 г.

Овчарски тутманик





необходими продукти


  • 2 и 1/2 ч.ч. (500 г) брашно
  • 4 бр. яйца(едното е за намазване)
  • 1 ч.ч. (200 мл) растително масло
  • 200 г сирене
  • 1 ч.ч. (200 г) кисело мляко
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
начин на приготвяне

Разбиват се трите яйца и към тях се прибавя олиото а след това и млякото в което предварително сме угасили содата тази смес прибавяме към брашното и бъркаме до получаване на еднородна смес на края прибавяме сиренето разбъркваме за да е равномерно из цялото тесто и изсипваме в предварително на маслена и набрашнена тавичка,намазваме с разбитото яйце и тук там по желание може да сложим масълце , печем в силно загряна фурна на 220с

Няма коментари:

Публикуване на коментар