Рецептите не са мои но всички които съм харесала и съм шчела за интересни съм ги сложила тук за да са ми винаги под ръка ,реших че е излишно да ги пиша по разни тетрадки има неща които съм взела от интернет и такива които съм преписала от тук от там но съм изпробвала преди да добавя и други които искам да пробвам и в последствие съм.Просто си направих един електронен домашен тефтер !!!!
петък, 24 септември 2010 г.
Домашна торта
1 кутия сирене "Маскарпоне" /от 0.500 кг/((Маскарпонето се заменя със сирене крема или със смес от мазна сметана и извара))се разбърква добре с 200 гр. разбита подсладена сметана, добавят се и 2-3 лъжици пудра захар и 1-2 пакетчета ванилия. Така кремът ви е готов!
Смилате в блендера или счуквате в плик 1 пакетче какаови бисквити и ги смесвате с 2 суп.лъжици какао.
На дъното на тортена форма се нареждат обикновени бисквити "Пти бьор" на "Житен дар" /на мен за цялата торта ми стигнаха пакетче и половина/, върху тях се разстила 1/3 от крема, поръсва се с 1/3 от смлените какаови бисквити и се полива с 3 лъжици затоплен в микровълновата фурна течен шоколад "Нутелла". Следват още 2 пъти в същия ред - бисквити, крем, какаови трохи и шоколад. Преди да полеете третия пласт със шоколад, посипвате с ядки, каквито ви се намират. Аз изполвах филетирани бадеми.
Нужни са поне 12 часа в хладилника,тортата става по-плътна и бисквитите поемат хубаво влагата от маскарпонето.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар