вторник, 8 март 2011 г.

картофени кюфтета с пиле и кашкавал

Съставки:
500 гр. картофи
200 гр. пилешко месо
100 гр. кашкавал
5 яйца
1/2 вр. магданоз
Галета
Чер пипер
Сол
Олио

Приготвяне и сервиране:
Картофите се сваряват, обелват и настъргват. Пилешкото месо се сварява и се накълцва на ситно. Картофите и месото се смесват с настърганият кашкавал, 2 яйца, сол, черен пипер, магданоз. Сместта се оставя да престои в хладилник за половин час. Оформят се плоски кюфтета, панират се в яйце и галета и се изпържват в загрята мазнина.
Поднасят се със салата според сезона, или кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар