сряда, 9 юли 2014 г.

картофи с маслини

1 кг картофи
1 средно голяма глава лук
2-3 скилидки чеснов лук
маслини (количество на вкус)
  сол,черен пипер , вегета подправки
200 гр. настъргано сирене или кашкавал
зехтин (или обикновено олио)

Сварете картофите и ги оставете да изстинат напълно.
Нарежете лука, посолете и леко го запържете. Добавете нарязаните маслини и нарязания чесън. Разбъркайте, задушете за кратко и дръпнете тигана от огъня.
Настържете напълно охладените картофи и добавете към тях лука и маслините. Подправете на вкус, добавете малко зехтин и разбъркайте. Накрая добавете ½ от настърганото сирене (кашкавал), след което разпределете цялата смес в тавичка за печене, която предварително сте намазнили.
Върху сместа поръсете останалата част от настърганото сирене и печете на 180 градуса, докато повърхността стане приятно златисто-кафява на цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар