петък, 21 май 2010 г.

лесен хляб


Продукти:

2 ½ ч. ч. топла вода

2 ч. л. сол

1 ч. л. суха мая

4 ч. ч. брашно




Приготвяне:

Сипете всичко в малка тенджерка, която можете да използвате и във фурната, за предпочитане с незалепващо покритие. Разбъркайте добре с дървена лъжица. Покрийте тенджерата с капак и оставете тестото на стайна температура за около час-час и половина. След това го разбъркайте отново и го приберете в хладилника за 10-12 часа (или за през нощта).

Извадете вече повторно втасалото тесто. Махнете капака и го сложете да се пече на 220-230 градуса за около 40 минути.

Когато хлябът е готов, го оставете да поизстине. Той леко ще спадне. Обърнете тенджерата и го извадете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар