вторник, 22 юни 2010 г.

Солен кекс с царевично брашно

Продукти:
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. бяло брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. прясно мляко
2-3 с.л. олио или зехтин
няколко нарязани на ситно кисели краставички, маслини и червени чушки (може от туршия)
на върха на ножа сол
2 щипки чубрица
сурови слънчогледови семки за поръсване

В голяма купа се смесват двата вида брашно, бакпулвера, солта, чубрицата и зеленчуците. Прибавя се олиото, като се бърка само с лъжица. Постепенно се сипва и млякото - леко затоплено. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка или в малки кексови формички. Отгоре се поръсва със семките. Пече се при 200 градуса около 25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар