сряда, 13 октомври 2010 г.

Парено тесто за моделиране(марципан Варна)

150 мл вода
70гр масло
150 гр брашно
около 0,500 кг пудра захар


Водата се слага в някакъв съд на котлона. Добавя се маслото и се чака сместа да заври. После се изсипва брашното /на веднъж/ и се бърка , докато се отдели от стените на съда. Изважда се и се разстила на плот, за да изстине по-бързо. Когато е студено се замесва с пудра захар.

2 коментара:

  1. Здравей, изпробвала ли си тази рецепта? Защото аз пробвах един път, но не ми стана като тесто, а мн рядко и просто беше невъзможно да го сложа върху тортата или за направата на фигурки.Сега се замислям, че сместа не ми беше напълни истинала, а леко топла и след като започнах да слагам пудрата захар, ставаше все по рядко, вместо късто...;)

    ОтговорИзтриване
  2. da li4no sam go probvala
    nai veroqtno ne ti see polu4ilo za6toto testotot ti e bilo toplo az li4no slagam testoto polovin edin 4as v hladilnika i togava zapo4vam da go mesq

    ОтговорИзтриване