понеделник, 7 февруари 2011 г.

Винен кебап

1 кг. свинско месо, нарязано на хапки
3-4 глави лук
2-3 праза
1 ч.ч. червено вино
1 лъжичка брашно размито в студена вода
2-3 дафинови листа
червен пипер
черен пипер на зърна
3 с.л. доматено пюре

Месото и лука се слагат в тенджера и се задушават докато лука омекне и се поизгуби. После се добавя една лъжичка червен пипер и се долива вода колкото едва да покрие месото.Вари се докато месото полуомекне.Прибавят се виното, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода, дафиновите листа и черният пипер и се вари до готовност..

Поднася се с картофено пюре или варен ориз.
Вареният ориз може да се оформи в чашки и да се гарнира отстрани в чинията с клонка магданоз.
Може да се смеси с малко, с по 2 с.л. сварен грах, царевица и моркови, нарязани на дребно.
Картофеното пюре може да се оформи на купчинка в средата на чинията и отгоре да се сипе кебапа при сервирането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар