сряда, 23 февруари 2011 г.

Бърза шоколадова торта


Необходими продукти:
1 коф. кисело мляко
1 ч.л. сода
250 г захар
400 г брашно
5- 6 с.л. олио
3 с.л. какао
ЗА КРЕМА: сметана, течен шоколад

Начин на приготвяне:
Содата се слага в киселото мляко, за да кипне. Добавя се захарта, олиото и какаото. Разбъркваме добре и после прибавяме брашното. Бъркаме до готовност и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Печем блата в загрята до 180- 200 градуса фурна, докато стане готов.
Разбъркваме сметаната и течния шоколад.
Когато блата поизстине, го нарязваме с много остър нож на 2 половини. Поставяме единия блат в подходящо плато и намазваме с крема. Отгоре слагаме и другия блат и отново намазваме с крема отгоре и отстрани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар